fbpx

Toimivan vaatehuoneen suunnittelu – näillä vinkeillä onnistut

Vaatehuoneen suunnittelu voi olla kiehtova projekti, mutta samalla se tuo esiin monia haasteita, jotka vaativat tarkkaa harkintaa. Tässä artikkelissa tarjoamme arvokkaita vinkkejä ja käytännön neuvoja, jotka auttavat sinua luomaan toimivan ja houkuttelevan vaatehuoneen.

Annamme sinulle ideoita suunnitteluun oli kyseessä sitten vaatehuoneen luominen alusta alkaen tai nykyisen tilan päivittäminen. Vinkkien avulla voitat suunnittelun haasteet ja luot tilan, joka vastaa täysin tarpeitasi ja toiveitasi.

Toimivan vaatehuoneen suunnittelu – näillä vinkeillä onnistut. Avoimia hyllyjä, joissa roikkuu vaatteita.

Vaatehuoneen suunnittelu alkaa tarpeen kartoittamisesta

Vaatehuoneen suunnittelun ensimmäinen ja keskeisin vaihe on tarpeiden kartoittaminen. Harkitse tarkasti mitä kaikkea haluat vaatehuoneessa säilyttää. Tämä sisältää vaatteiden lisäksi mahdollisesti kengät, laukut ja muut asusteet.

Huomioi myös tilan käyttötarkoitus ja toiminnallisuus. Haluatko käyttää vaatehuonetta enemmän asujen suunnitteluun ja vaatteiden testailuun vai onko pääpaino pelkässä vaatesäilytyksessä? Tämä päätös ohjaa huoneen suunnittelua ja kalustevalintoja.

Selkeä käsitys tarpeista auttaa suunnittelemaan tilan niin, että se vastaa käyttäjän vaatimuksia. Tehokkaalla kalustesuunnittelulla jokainen vaate ja asuste saa oman paikkansa.

Avoin vai suljettu säilytystila?

Vaatehuoneen suunnittelu on olennainen osa kodin järjestämistä. Säilytystilan valinta voi vaikuttaa huomattavasti tilan käytettävyyteen ja visuaaliseen ilmeeseen. Avointen ja suljettujen säilytysratkaisujen välillä on useita eroja. Oikea valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä, tilan käyttötarkoituksesta ja kodin kokonaisilmeestä.

Avoimen säilytystilan edut:

 • Luot avaramman ja helpommin saavutettavan ilmeen vaatehuoneeseen.
 • Hyllyt, vaatetangot ja avohyllykköjärjestelmät mahdollistavat vaatteiden ja asusteiden esillepanon visuaalisesti houkuttelevalla tavalla.
 • Vaatehuoneen suunnittelussa on hyvä huomioida avoimen säilytystilan kätevyys. Voit nopeasti tarkistaa vaatevalikoimaa tai tehdä päivittäisiä pukeutumispäätöksiä.
 • Sopii hyvin niille, jotka haluavat käyttää vaatehuonetta osana sisustusta, joka luo avoimen ja modernin tunnelman.

Suljetun säilytystilan edut:

 • Siisti, yhtenäinen ja rauhallinen ilme vaatehuoneessa.
 • Vaatekaapit ja liukuovikaapit tarjoavat käytännöllisen tavan säilyttää vaatteita, kenkiä ja muita esineitä piilossa.
 • Suojaa vaatteita pölyltä ja auringonvalolta, mikä voi olla erityisen tärkeää herkille kankaille ja arvokkaille vaatteille.

Paras vaihtoehto suljetulle säilytykselle on liukuovikaappi.

 • Liukuovet ovat erityisen käteviä ahtaissa tiloissa, koska ne eivät vaadi ylimääräistä tilaa avautuakseen.
 • Mittatilaustyönä hankittu liukuovikaappi varmistaa, että se suunnitellaan vaatehuoneen mittojen ja tarpeiden mukaan.
 • Mittatilaustyö mahdollistaa valinnan kaapin ulkonäöstä ja materiaaleista, jolloin se voi täydentää vaatehuoneen kokonaisilmettä parhaalla mahdollisella tavalla.

Vältä kirkkaita ja räikeitä värejä. Niiden sijaan valitse pehmeitä ja luonnollisia sävyjä, kuten vaaleanharmaata, beigeä tai vaaleanpunaista

Vaatteet löytyvät paremmin kun ne on ripustettu esille

Vaatehuoneen avonaisia hyllyjä, joissa roikkuu puseroita ja housuja.

Vaatehuoneen järjestely vaikuttaa suoraan päivittäiseen pukeutumiseen. Valitsemalla oikeat säilytysratkaisut voit tehdä pukeutumisesta nopeaa ja vaivatonta.

Avotangot, naulakot tai liukuovikaapit tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja. Taiteltuna hyllyille vaatteet voivat peittää toisiaan, mutta ripustettuina ne ovat selkeästi esillä. Luo visuaalisesti miellyttävä ja käytännöllinen vaatehuone ripustamalla vaatteesi esille.

Liukuovikaapit tarjoavat kätevän ratkaisun tilankäyttöön, ja niissä käytettävät erikoisripustimet, kuten housuripustimet, tekevät vaatteiden säilytyksestä entistäkin sujuvampaa. Kun housut pysyvät suorina ja näkyvillä voit tehdä aamulla nopean valinnan.

Aseta suosikkiasusteesi esille

Vaatehuoneen järjestelyssä yksi helppo tapa yhdistää persoonallisuutta ja käytännöllisyyttä on asettaa suosikkiasusteet esille avohyllyille. Olipa kyseessä sitten lempilaukut tai suosikkikengät, avohyllyillä on tapana tuoda vaatehuoneeseen ainutlaatuinen tunnelma.

Voit korostaa asusteiden esillepanolla niiden kauneutta ja antaa vaatehuoneellesi persoonallisen leiman. Tyyliäsi ilmaisevat laukut ja suosikkikengät luovat vaatehuoneeseen viihtyisyyttä ja voit tehdä siitä paikan, jossa suosikkiasusteet ovat kuin osa sisustusta.

Käytännöllisyys korostuu myös, kun suosikkiasusteet ovat helposti saatavilla avohyllyiltä. Pukeutumispäätösten tekeminen on vaivatonta, kun lempilaukut tai ihanat kengät ovat näkyvillä ja helposti otettavissa. Tämä säästää aikaa ja lisää päivittäisen pukeutumisen vaivattomuutta.

Vaatteita vaatehuoneessa, jossa mittojen mukaan rakennetut kaapistot.
Liukuovitehdas valmistaa kaapistot mittojen mukaan, jotta ne asettuvat täydellisesti vaatehuoneeseen.

Valaistuksella on merkitystä

Valaistu vaatehuone, jossa paljon avohyllyjä.

Vaatehuoneen valaistuksella on keskeinen rooli niin käytännöllisyyden kuin visuaalisen ilmeen kannalta. Oikein suunniteltu valaistus mahdollistaa vaatteiden selkeän näkemisen ja helpottaa pukeutumista. Suosittelemme päivänvaloa muistuttavaa lämpimän sävyinen valoa, koska se tuo esiin vaatteiden todelliset värit ja yksityiskohdat.

Valaistus vaikuttaa näkyvyyden lisäksi vaatehuoneen tunnelmaan. Hyvä valaistus luo vaatehuoneeseen avoimen ja viihtyisän ilmapiirin. Tunnelmallinen valaistus korostaa tilan sisustusta ja tekee siitä houkuttelevan paikan. Lisäksi huolellisesti suunniteltu valaistus auttaa välttämään varjoja, joka varmistaa jokaisen vaatekappaleen kirkkaan valaistuksen.

Vaatehuoneen valaistuksen huomioiminen suunnittelussa on ratkaisevaa, kun pyrit luomaan toimivan, viihtyisän ja visuaalisesti houkutteleva tilan.

Aseta vaatehuoneeseen istuin

Vaatehuoneen keskellä on istuin. Avoimia hyllyjä, joissa roikkuu vaatteita.

Jos vaatehuoneesi on tilava ja tarjoaa enemmän kuin vain säilytystilaa voit harkita istumisalueen lisäämistä. Huoneen keskelle sijoitettu rahi tarjoaa paikan rentoutumiseen tai vaatteiden sovitteluun. Tämä ei ainoastaan lisää huoneen viihtyisyyttä, vaan tekee siitä myös monipuolisemman tilan.

Istuinmahdollisuus antaa sinulle tilaisuuden harkita päivän asukokonaisuuksia tai vain nauttia hetkestä keskellä vaatehuonettasi. Rahilla voit myös järjestää vaatepinot siististi ja helpottaa päätöksentekoa vaatevalintojen suhteen. Tee vaatehuoneen istuinalueesta käytännöllinen ja viihtyisä elementti tilassasi.

Peilit tekevät tilasta avaramman

Vaatehuoneen keskellä on peili avartamassa tilaa.

Vaatehuoneeseen lisätyt peilit voivat luoda vaikutelman merkittävästi avarammasta tilasta heijastamalla valoa ympäriinsä.

Peilipintaiset liukuovikaapit ovat erityisen hyvä tapa hyödyntää peilejä. Liukuovikaapeista saat huoneen sisustukseen kätevästi suuren peilipinta-alan, joka tehostaa tilan avoimuutta. Peilit voivat myös toimia kätevinä tarkastelualueina vaatteiden sovittelussa, ja ne tuovat käytännöllisyyttä ja lisää valoa vaatehuoneeseesi.

Käytännöllisen ja visuaalisen lisän tuominen peilien avulla vaatehuoneeseen ei ainoastaan tee tilasta avarampaa, vaan myös lisää valoa ja antaa huoneelle modernin ja tyylikkään ilmeen.

Avoin ripustustanko seuraavan päivän asuille ja suosikkivaatteille

Korkealla liukuovikaapin tangossa on pikkutakkeja. Alasvedettävää ripustankoa ollaan vetämässä alaspäin.

Vaatehuoneeseen lisätty avoin ripustustanko tarjoaa kätevän ratkaisun seuraavan päivän tai viikon asujen sekä suosikkivaatteiden järjestelyyn. Avoin tanko ei ole piilossa kaapin ovien takana, vaan se on näkyvillä ja helposti saavutettavissa. Tanko voi olla myös alasvedettävä, kuten yllä olevassa kuvassa.

Ripusta tangolle valmiiksi valitsemasi asut tulevia päiviä varten, ja järjestä sinne myös usein käyttämäsi suosikkivaatteet. Aamurutiinisi nopeutuvat kun voit napata helposti haluamasi asukokonaisuuden tai suosikkivaatteesi suoraan näkyviltä ja saavutettavilta tangoilta.

Avoimen ripustustangon käyttö vaatehuoneessa ei ainoastaan järjestä vaatteitasi tehokkaammin, vaan myös helpottaa päivittäisiä pukeutumispäätöksiä. Selkeä näkymä vaatevalikoimaasi auttaa sinua tekemään nopeita ja tyylikkäitä valintoja aamuisin.

Varmista, ettei tilaan jää hukkatilaa

Mittojen mukaan rakennetut valkoiset kaapistot vaatehuoneessa.

Vaatehuoneen suunnittelussa on tärkeää varmistaa, ettei tilaan jää hukkatilaa. Tehokkaan tilankäytön varmistamiseksi panosta kiinteiden kalusteiden suunnitteluun siten, että ne asettuvat tilaan parhaalla mahdollisella tavalla. Erityisesti seinäpinta-alan hyödyntäminen korkeussuunnassa voi maksimoida tilan käytön.

Parhaiten tämä toteutuu mittatilaustyönä valmistetuilla kalusteilla, jotka voimme suunnitella täsmälleen vaatehuoneesi mittasuhteisiin. Saumattomasti tilaan istuvat kalusteet hyödyntävät tilan tehokkaasti. Näin voit varmistaa, että jokainen neliömetri vaatehuoneestasi palvelee tarkoitustaan.

Huolellinen suunnittelu ja mittatilaustyönä valmistetut kalusteet voivat tehdä vaatehuoneestasi optimaalisen tilan, jossa kaikki on järjestetty tehokkaasti ja visuaalisesti houkuttelevasti. Tämä ei vain paranna vaatehuoneen toimivuutta, vaan luo myös siitä viihtyisän ja hyvin organisoitavan tilan.

Suunnittele vaatehuoneeseen mittatilauksena valmistetut liukuovikaapistot

Hanki laadukkaat ja kotimaiset liukuovikaapit meiltä mittojen mukaan valmistettuna ja paikoilleen asennettuna – vaivattomasti.

 • Kotimaista tuotantoa yli 20 vuoden kokemuksella
 • Liukuovimekanismeille 10 vuoden takuu
 • Mittaus ja asennus kuuluu aina palveluun