fbpx

Pirkkolan Helmi – 6o-luvun omakotitalon muodonmuutos

Pirkkolan Helmi – 6o-luvun omakotitalon muodonmuutos

Hymyilevä nainen avoimen liukuovellisen vaatekaapin edessä. Ripustustangossa on vaatteita.

Kaksi vuotta sitten Nina Tapio löysi Pirkkolan idylliseltä omakotitalo-alueelta varsinaisen helmen. Hurmaavan omakotitalon, keskellä kaunista puutarhaa. Tosin talo oli vuosien mittaan päässyt siihen kuntoon, että edessä oli mittava remontti.

 

Tutun remonttimiehen avustuksella Nina huomasi itsestäänkin löytyvän remonttitaitoja. Toki työnjako oli alusta asti selvä: kirvesmies tekee suuret muutokset ja Nina maalaa, tapetoi ja viimeistelee. Ja kaikelle tälle oli yllättäen löytynyt aikaa, kun pandemia laittoi muusikon työt hyllylle. Vähitellen talo koki täydellisen muodonmuutoksen sisältä.

Yksi asia, joka aiheutti kuitenkin päänvaivaa, oli täysin riittämättömät säilytystilat. ”60-luvulla ihmisillä on täytynyt olla paljon vähemmän vaatteita”, pohtii Nina. ” Lisäksi minulla artistina on iso määrä esiintymisvaatteita, jotka pitäisi pystyä säilyttämään fiksusti.”

 

Niinpä Nina päätti, että nyt täytyy pyytää ideoita alan asiantuntijoilta, jotta ongelma voitaisiin ratkaista. ”Niinpä kysyin ehdotuksia ja tarjouksia muutamilta tunnetuilta toimijoilta”, kertoo Nina. ”Parhaaksi ehdotukseksi valikoitui Liukuovitehtaan suunnitelma, ja heidän tarjouksensa sattui myös olemaan edullisin.”

Teron, Liukuovitehdas Helsingin myyjän, ehdotus oli, että vierashuoneeseen rakennetaan kaksi mittojen mukaan suunniteltua liukuovikaapistoa kahdelle eri seinälle. Kaapistoissa otettiin Ninan säilytystarpeet tarkasti huomioon, kuitenkin niin että huonetta voidaan edelleen käyttää myös vieraita varten. Koko tilan pitäisi olla myös visuaalisesti tyylikäs ja käytännöllinen.

 

Katso alla olevalta videolta, miten asennus sujui ja miltä lopputulos näyttää – ja mitä mieltä muutoksesta Nina itse on.

Kiinnostuitko liukuovikaapiston hankinnasta?