fbpx

Toimiva kodinhoitohuone – näin luot toimivan ja kauniin tilan

Kodinhoitohuone on yksi kodin käytetyimmistä tiloista. Siellä hoidetaan pyykit, säilytetään siivousvälineet ja hoidetaan monia arkisia askareita. Hyvin suunniteltu ja toimiva kodinhoitohuone tekee arjesta helpompaa ja tehokkaampaa. 

Tässä blogiartikkelissa jaamme 9 konkreettista vinkkiä kodinhoitohuoneen kalustukseen ja sisustukseen. Lue vinkit ja suunnittele kotiisi toimiva kodinhoitohuone.  

Piilota pesukone liukuoven taakse

Pesukone kodinhoitohuoneessa on välttämättömyys, mutta ei kuitenkaan kaikkein esteettisin ilmestys. Jos haluat piilottaa pesukoneen ja saada kodinhoitohuoneen näyttämään siistimmältä ja minimalistiselta, harkitse pesukoneen piilottamista liukuovien taakse. 

Lisää säilytysmahdollisuuksia koukuilla ja ripustimilla

Kodinhoitohuoneessa säilytetään tai kuivatetaan usein myös pyyhkeitä tai vaatteita. Koukkujen ja ripustimien lisääminen huoneeseen lisää merkittävästi säilytystilaa ja pitää tavarat järjestyksessä. Ripustimiin voit kiinnittää roikkumaan esimerkiksi koreja, joissa voit säilyttää pienempiä siivousvälineitä tai pesuaineita.

Voit asettaa ripustimiin roikkumaan myös huonekasveja, jotka vihreydellään piristävät kodinhoitohuoneen ilmettä.

Maksimoi kodinhoitohuoneen lattiatila liukuovilla ja liukuovikaapeilla

Perinteiset saranaovet vievät runsaasti lattiatilaa avautuessaan. Kodinhoitohuone voi olla varsin kapea, jolloin lattiatilan säästämiseen kannattaa kiinnittää huomiota.

Perinteisesti avautuvien saranaovien sijaan voit valita tilaa säästävät liukuovikaapistot. Koska liukuovet avautuvat sivuttaissuunnassa, ne eivät vie ylimääräistä lattiatilaa.

Myös allaskaappi on mahdollista toteuttaa liukuovellisena. Matalat supraovet sopivat asennettaviksi altaan alla oleviin mataliin kaapistoihin.

Liukuovien hyödyntäminen tekee kodinhoitohuoneesta siistin ja avaramman näköisen ja tilassa liikkuminen helpottuu.

Säästä tilaa valitsemalla kapeammat kodinkoneet

Vakiokokoiset pesukoneet ja kuivausrummut ovat yleensä syvyydeltään 60 cm. Jos haluat saada kodinhoitohuoneeseesi enemmän lattiatilaa, valitse kapeammat, 40–50 cm syvät kodinkoneet.

Voit piilottaa pesukoneen tai kuivausrummun mittojen mukaan valmistetun liukuovikaapin sisään. Näin kodinkoneiden päälle saadaan luotua myös säilytystilaa ja tila näyttää siistimmältä.

Lue lisää mittojen mukaan valmistetuista liukuovikaapeista.

Piilota pyykkikori kaapin sisään

Pyykkikorit voivat helposti aiheuttaa sotkua kodinhoitohuoneessa. Yksi hyvä tapa pitää huone järjestyksessä on piilottaa pyykkikorit kaapistojen sisään.

Voit hankkia kaapistojen sisään sopivat, integroitavan pyykkikorin tai jopa useamman – usean pyykkikorin käyttö helpottaa pyykkien lajittelua.

Pyykkikorien asentaminen kaapistojen sisään auttaa pitämään kodinhoitohuoneen siistinä, koska näkyvillä ei ole niin paljoa tavaraa.

Silityslauta piiloon katseilta

Toimivassa kodinhoitohuoneessa hyödynnetään tilaa tehokkaasti, ja yksi tapa tehdä niin on integroida silityslauta kaapin sisään. Harva tietää tämän edes olevan mahdollista.

Integroitu silityslauta liukuu piiloon kaapiston sisään silloin, kun sitä ei tarvita. Se on myös helppo vetää tarvittaessa käyttöön. Silityslautaa voi hyödyntää silittämisen lisäksi myös tasona, joka auttaa pyykkien viikkaamisessa.

Lue lisää mittojen mukaan valmistetuista liukuovikaapistoista, joihin voit hankkia myös integroidun silityslaudan.

Varmista, että pesuaineille on oma paikkansa

Lattialla tai tasojen päällä lojuvat pesuaineet tekevät kodinhoitohuoneesta helposti sotkuisen näköisen. Varmista siis, että pesuaineilla on oma paikkansa. Myös pesuaineiden sijainnilla on väliä. Pyykinpesuaineet on hyvä sijoittaa lähelle pesukonetta.

Pesuaineiden säiltykseen sopii seinälle kiinnitettävä hylly tai korihylly, mutta jos haluat saada purkit piiloon katseilta, voit asennuttaa korihyllyn myös pesukonetta lähellä olevan kaapiston sisään.

Toimiva kodinhoitohuone on myös kodikas – lisää tilaan kasveja ja tekstiilejä

Kodinhoitohuoneen ei tarvitse olla pelkästään toiminnallinen tila, vaan voit tehdä siitä myös kodikkaan. Sisusta huone kasveilla ja tekstiileillä, jotka tuovat luonnonläheisyyttä ja pehmeyttä tilaan. Huonekasvit eivät ainoastaan luo kaunista ilmettä, vaan ne myös parantavat huoneilman laatua. Voit valita kodinhoitohuoneeseen helppohoitoisia kasveja, kuten saniaisia tai rönsyliljoja, jotka viihtyvät hyvin kosteassa ympäristössä.

Lisäksi tekstiileillä, kuten kauniilla pyyhkeillä, verhoilla tai matolla, voit tuoda kodinhoitohuoneeseen lämpöä ja väriä. Valitse tekstiilit, jotka kestävät kosteutta, jotta ne säilyvät hyväkuntoisina pitkään.

Varmista, että siivouskaappi on toimiva

Kodinhoitohuoneessa säilytetään usein myös siivousvälineitä, joten on tärkeää varmistaa, että siivouskaappi on toimiva ja järjestelmällinen. Epätoimivassa siivouskaapissa kaapin sisällä olevia säilytysmekanismeja ei ole mietitty loppuun saakka.

Huolellisesti harkitut siivouskaapin säilytysmekanismit mahdollistavat sen, että tarvittavat välineet löytyvät kaapista nopeasti. Esimerkiksi imurin letkun pidike estää imurin letkun sotkeentumisen kaapissa, jolloin imurin käyttöönotosta tulee mukavempaa. Erilaiset hyllyt ja pidikkeet puolestaan helpottavat siivousaineiden ja tarvikkeiden säilyttämistä.

Pienilläkin muutoksilla voit saavuttaa merkittäviä parannuksia kodinhoitohuoneen toimivuuteen ja viihtyisyyteen. Huolellisesti harkitut kalusteratkaisut ovat avainasemassa toimivan kodinhoitohuoneen luomisessa.

Toimivan kodinhoitohuoneen kalusteet Liukuovitehtaalta mittojen mukaan

Hanki laadukkaat ja kotimaiset liukuovikaapit ja liukuovet kylpyhuoneeseen meiltä yli 20 vuoden kokemuksella. Myönnämme liukuovien mekanismeille 10 vuoden takuun. Palveluumme kuuluu aina mittaus ja asennus, jotta liukuovikaapin hankinta olisi sinulle mahdollisimman vaivatonta.