fbpx

Maksimoi pienen kylpyhuoneen tilankäyttö tyylikkäästi näillä vinkeillä

Pohjoismaat ovat tunnettuja pienistä kylpyhuoneistaan. Pieni kylpyhuone ei kuitenkaan tarkoita, että joutuisimme luopumaan tyylikkyydestä ja toiminnallisuudesta. Haasteena meillä on sisustuksen suunnittelu ja luovien ratkaisujen löytäminen tilan optimoimiseksi.

Pienten kylpyhuoneiden omistajilla on yleensä edessään erityisiä haasteita kun tilan on oltava sekä käytännöllinen että tyylikäs. Tässä artikkelissa asiantuntijamme antaa vinkkejä siitä, miten voit maksimoida pienen kylpyhuoneen tilankäytön tyylikkäästi.

Tästä artikkelista löydät kaiken tarvittavan inspiraation luoda toimiva ja viehättävä kylpyhuone pieneenkin tilaan. Kerromme artikkelissa säilytysratkaisuista, optimaalisista ja tilaa säästävistä kalusteista. Lue kuinka tilanpuutteeseen vastataan tyylikkäillä ja toimivilla ratkaisuilla.

Piilota pyykkikone

Pienessä kylpyhuoneessa tilan optimointi vaatii erityishuomiota. Pyykkikone ei välttämättä ole esteettinen elementti, mutta harva harkitsee mahdollisuutta piilottaa se käytännöllisesti.

Voit saada pyykinpesukoneen tyylikkäästi pois näkyvistä mittatilauksena valmistetun liukuovikaapin avulla. Liukuovien avaus tuo pyykinpesukoneen näkyville ja ja kun se ei ole käytössä, se pysyy suljettujen ovien takana. Tällä käytännöllisellä ratkaisulla luot siistin ja minimalistisen ilmeen kylpyhuoneeseen.

Kaappiin rakennettu tila pyykinpesuaineille viimeistelee järjestelyn. Pyykkikoneesta tulee huomaamaton ja tilaa vapautuu säilytystarpeisiin. Kun näkyvillä on vähemmän tavaroita voit luoda vaikutelman tilavammasta ja harkitusta kylpyhuoneesta. Näin pidät kylpyhuoneen tyylikkäänä ja säilytät tilan toiminnallisuuden.

Valitse allaskalusteeksi matala liukuovikaapisto ja säästä kulkutilaa

Matala valkoinen liukuovikaapisto, jossa on vaaleanruskean värinen puinen laskutaso.

Mittatilauksena valmistetuilla allaskalusteilla mahdollistat juuri tarpeisiisi sopivan matalan liukuovikaapin luomisen. Pienen kylpyhuoneen tila tulee käytetyksi tehokkaasti. Samalla luot siistit ja modernin ilmeen kylpyhuoneeseen. Valitsemalla oikein allaskalusteet voit saada tilan, joka tuntuu avarammalta ja on samalla äärimmäisen toimiva.

Tutustu mittatilaustyönä valmistettaviin liukuovikaappeihin.

Iso peili avartaa tilaa

Pienen kylpyhuoneen seinällä on iso peili. Käsienpesualla, pyyhe ja katosta roikkuva lamppu.

Pienen kylpyhuoneen suunnittelussa jokainen yksityiskohta voi vaikuttaa tilan tuntuun. Valitse iso peili avartamaan kylpyhuonetta. Suuri peili heijastaa valoa ja luo illuusion avarammasta tilasta.

Harkitse myös peilikaapin hankkimista. Peilikaapissa on säilytystilaa taakse piilotettuna, mikä on erityisen hyödyllistä pienessä tilassa. Peilikaappi ei kuitenkaan aina tarvitse olla suurikokoinen; saatavilla on myös kapeita, mutta syvyyssuunnassa tehokkaita malleja. Tällaiset peilikaapit tarjoavat juuri sopivasti tilaa esimerkiksi purnukoille, hammasharjoille ja muille päivittäisille tarvikkeille.

Valitse iso peili ja hyödynnä peilikaapin tarjoama säilytystila. Voit saavuttaa kaksinkertaisen hyödyn: visuaalisesti avaramman tilan ja käytännöllisen säilytysratkaisun. Näin teet pienestä kylpyhuoneesta sekä tyylikkään että toimivan.

Valitse syvyyssuunnassa kapea allas

Käsienpesualtaan valinnalla voit vaikuttaa merkittävästi tilan käytettävyyteen. Suosittelemme valitsemaan syvyyssuunnassa kapean altaan, joka ei vie liikaa tilaa.

Mittatilauksena valmistettu allaskaappi mahdollistaa täydellisen sovituksen kylpyhuoneen mittojen mukaan. Kapea allas tarjoaa riittävästi tilaa käsien pesulle ja säästää lattiatilaa. Lisäksi on saatavilla valmiita ja kapeita allasmalleja, jotka on suunniteltu erityisesti pieniin tiloihin.

Syvyyssuunnassa kapea allas ei ainoastaan tee tilasta avaramman tuntuista, vaan se mahdollistaa myös huolettoman liikkumisen kylpyhuoneessa. Tilankäyttöä voit optimoida entisestään jos otat huomioon sivulle sijoitettavan hanan.

Valitse kapea käsienpesuallas ja mukauta allaskaapin mittoja tarpeisiisi. Voit luoda pienestä kylpyhuoneesta tilavan ja toimivan pesutilan, jossa tilatehokkuus ja tyyli kohtaavat.

Suihkunurkkaus pieneen kylpyhuoneeseen

Pienen kylpyhuoneen suihkunurkkauksen suunnittelussa on oleellista ottaa huomioon tehokas tilan käyttö ja visuaalinen avoimuus. Paras suihkunurkkaus tarjoaa tilaan avaramman tunteen ja käytännöllisyyttä.

Tässä muutama vinkkimme pienen kylpyhuoneen suihkunurkkauksen valintoihin:

  • Suihkuseinät:

Valitse avoimet ja läpinäkyvät suihkuseinät, kuten kirkas lasi. Se luo visuaalisen illuusion suuremmasta tilasta. Liukuovet tai taitto-ovet voivat olla hyödyllisiä, sillä ne eivät vaadi ylimääräistä tilaa avautuakseen.

  • Suihkun koko:

Pienen kylpyhuoneen suihku kannattaa valita kompaktiksi, mutta samalla toimivaksi. Kulmaan sijoitettu suihkukulmaus voi olla tilankäytön kannalta tehokas ratkaisu. Käytä hyväksi suihkukalusteiden monipuolisuutta. Valitse esimerkiksi kulmaan sovitettava suihkukisko ja käsisuihku.

  • Säilytysratkaisut:

Vähennä tarvetta erillisille hyllyille tai kaapeille ja tee tilasta avaramman ja siistimmän näköinen. Suihkunurkkaukseen voi integroida säilytysratkaisuja, kuten hyllyjä tai pesuainetelineitä.

Huolellisesti suunniteltu suihkunurkkaus voi tehdä pienestä kylpyhuoneesta toimivan ja visuaalisesti houkuttelevan. Valitsemalla oikeanlaiset materiaalit ja hyödyntämällä tilankäytön mahdollisuuksia voit luoda pienen tilan tarpeet täyttävän suihkunurkkauksen.

Mittatilauksena valmistetut kalusteet kylpyhuoneeseen Liukuovitehtaalta

Hanki laadukkaat ja kotimaiset liukuovikaapit meiltä mittojen mukaan valmistettuna ja paikoilleen asennettuna – vaivattomasti. Meiltä löydät myös allaskaapeiksi sopivat matalat liukuovikaapit.

  • Kotimaista tuotantoa yli 20 vuoden kokemuksella
  • Liukuovimekanismeille 10 vuoden takuu
  • Mittaus ja asennus kuuluu aina palveluun