fbpx

Peililiukuovikaapisto Tikkasten loft-asuntoon

Peililiukuovikaapisto Tikkasten loft-asuntoon

Kaikkihan me tunnemme Esa ”Tiki” Tikkasen. Viisinkertaisen Stanley Cup-voittajan sekä olympia- ja MM-mitalistin.

 

Tikkasten uusi koti on Töölönlahden tuntumassa vuonna 1931 valmistuneessa talossa. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Väinö Vähäkallio, ja valmistuessaan sitä moitittiin jopa ”liian komeaksi”. Vuonna 2021 rakennus saneerattiin korkeatasoisiksi huoneistoiksi. Kun rakennusta muunnettiin asunnoiksi kiinnitettiin erityistä huomiota sen historialliseen arvoon. Koko hanke toteutettiin yhteistyössä museoviraston kanssa.

 

Tikkasten asunto on kaksikerroksinen loft. Kaunis ja tyylikäs. Mutta vaatesäilytyksen suunnittelu ei ollut mennyt maaliin – ei edes maalia kohti. Asuntoon oli nimittäin laitettu vain kaksi reilun metrin levyistä vaatekaappia. Melko niukasti kahdelle ihmiselle.

 

Asialle siis piti tehdä jotain. Googlettaa. Selailtujaan eri kaapistovalmistajien nettisivuja, Esa vakuuttui Liukuovitehtaan tuotteista ja palvelusta. Niinpä suunnittelijamme kutsuttiin paikan päälle ja yhdessä mietittiin miten tämä ongelma ratkaistaisiin. Yläkerran parvelta löytyi riittävä tila isolle kaapistolle ja viereisestä makuuhuoneesta löytyi paikka vielä toisellekin matalammalle kaapistolle, joka toimii samalla kätevänä pöytätasona.

Koska parvella olevan kaapiston ovet ovat peiliä, saatiin sinne samalla lisää tilantuntua. Eli vaikka tilasta nipistettiin tila kaapistolle, tuntuu että parvi jopa suureni. Näin tämä matematiikka parhaimmillaan toimii. Lopputulos on sekä tyylikäs että käytännöllinen.

Katso alla olevista videoista Esan tunnelmat asennuksesta ja miltä heillä nyt näyttää.

Kiinnostuitko liukuovikaapiston hankinnasta?