fbpx

Makuuhuoneen sisustus – näin luot rauhoittavan ja kauniin uniympäristön

Makuuhuoneen sisustus vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka hyvin keho ja mieli pystyy rauhoittumaan sekä saamaan unen päästä kiinni. Makuuhuoneeseen voi paeta päivittäisen arjen stressiä hetkinä, joina kaipaat rauhaa ja rentoutumista.

Rentoutuminen on merkittävä tekijä hyvinvoinnillemme ja terveydellemme. Makuuhuoneen sisustus ja sen suunnittelu auttaa luomaan ympäristön, joka edistää hyvää unta ja palautumista. Tärkeintä on luoda tila, jossa voi irrottautua päivittäisistä huolista ja levätä täysin.

Tässä artikkelissa käymme läpi vinkit, joiden avulla onnistut luomaan sisustuksen, joka sekä rauhoittaa että näyttää kauniilta.

Makuuhuoneen sisustus, jossa sänky ja valkoinen liukuovikaapisto.

Tilan koko vaikuttaa makuuhuoneen sisustukseen

Jos käytössä on vain pieni makuuhuone, kannattaa panostaa tilankäytön optimointiin. Kun valitaan huonekaluja, jotka eivät vie liikaa tilaa, saadaan silti tarvittavaa käytännöllisyyttä sekä mukavuutta.

Valitse kalusteet, jotka sopivat valitsemaasi sisustusteemaan ja värimaailmaan. Käytä erilaisia tekstiilejä ja kuoseja luodaksesi mielenkiintoista ja kerroksellista ilmettä.

Suurempiin makuuhuoneisiin voi puolestaan harkita näyttävämpiä sisustusratkaisuja ja suurempia huonekaluja.

Suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon myös asujan persoonallisuus ja mieltymykset. Jotta makuuhuoneessa voi saavuttaa zen-mielentilan, tulee suunnittelussa keskittyä yksinkertaisuuteen, tasapainoon sekä luonnollisiin materiaaleihin.

Sisustuksessa on hyvä välttää liiallista koristelua ja ylimääräisiä esineitä. Sen sijaan kannattaa keskittyä minimalistiseen ja selkeään sisustukseen.

Vinkkejä rauhalliseen ympäristöön

Rauhallisen ja siten rentouttavan ilmapiirin luominen makuuhuoneeseen vaatii huolellista suunnittelua. Esimerkiksi käytä makuuhuoneessa pehmeää ja hämärää valaistusta. Valitse himmennettäviä valaisimia luomaan tunnelmaa.

Rauhalliset värit

Jotta makuuhuoneeseen saadaan luotua rauhallinen ympäristö, valitaan sinne neutraaleja ja rauhallisia värejä seinille sekä tekstiileihin.

Vältä kirkkaita ja räikeitä värejä. Niiden sijaan valitse pehmeitä ja luonnollisia sävyjä, kuten vaaleanharmaata, beigeä tai vaaleanpunaista

Luonnonmateriaalit

Hyvänä vaihtoehtona kannattaa harkita luonnonmateriaalien käyttöä. Puu ja bambu ovat erinomaisia valintoja huonekaluissa ja lattiamateriaaleissa. Luonnonkuiduista valmistetut tekstiilit, kuten puuvilla ja pellava ovat ekologisia ja auttavat luomaan rauhallista tunnelmaa.

Makuuhuoneen sisustus vaatii tietysti myös miellyttävän sängyn. Laadukas patja ja mukavat vuodevaatteet ovat avain hyvään uneen. Varmista, että patja tarjoaa riittävän tuen kehollesi.

Turhat tavarat pois

Pidä makuuhuone siistinä ja järjestettynä. Liiallinen sotku ja epäjärjestys aiheuttavat levottomuutta ja vaikeuttavat rentoutumista. Käytä erilaisia säilytysratkaisuja, kuten laatikoita ja hyllyjä ja liukuovikaappeja pitääksesi tavarat järjestyksessä.

Nainen katsoo hymyillen avattua liukuovikaapiston säilytyshyllyä.

Älä käytä elektroniikkaa makuuhuoneessa. Televisiot, tietokoneet ja älylaitteet häiritsevät unta ja rentoutumista. Pidä makuuhuone mahdollisimman teknologiavapaana alueena.

Makuuhuoneen sisustus ja säilytysratkaisut

Usein makuuhuoneet ovat kooltaan muita huoneita pienempiä, joten säilytystilan maksimointi on tärkeää. Hyvin suunnitellut säilytysratkaisut auttavat pitämään huoneen järjestyksessä.

Hyödynnä seinätila asentamalla hyllyjä tai seinäkoukkuja sekä hyödynnä sängyn alusta. Sängynaluslaatikot tarjoavat kätevän säilytysratkaisun esimerkiksi vuodevaatteille ja tavaroille, jotka eivät ole päivittäisessä käytössä.

Lisäksi liukuoviratkaisuilla on mahdollista säästää tilaa. Liukuovikaappi on loistava valinta makuuhuoneeseen, sillä ne tarjoavat helpon pääsyn esimerkiksi käyttövaatteisiin. Ovet sivuun liu’uttamalla näkee kaikki vaatteet yhdellä silmäyksellä.

Makuuhuoneen liukuovikaapiston säilytysjärjestelmä näkyvillä. Valkoisen liukuovikaapiston tyhjät hyllyt.

Kuvassa Liukuovitehtaan liukuovikaapistot peiliovella sekä maitolasiovella.

Liukuovikaapisto sulautuu osaksi makuuhuoneen sisustusta, kun kaapisto hankitaan mittatilaustyönä. Yhtenä suosittuna sisustustrendinä ovat muun muassa sängyn päätyosan ympärille teetetyt kaapit. Säilytystila on näin käytetty mahdollisimman optimaalisesti kaapiston ollessa asennettuna koko seinän leveydeltä.

Valittavissa on useita erilaisia sävy- ja materiaalivaihtoehtoja, jolloin kaapisto sopii kodin sisustukseen. Esimerkiksi peilipintaiset liukuovet luovat suuremman tilan tuntua ja heijastaa valoa makuuhuoneeseen.

Kotimaisuus kunniaan

Suomalainen sisustustyyli tunnetaan yksinkertaisuudestaan, luonnonläheisyydestään sekä toimivuudestaan. Makuuhuoneen suunnittelussa kannattaa harkita käytännöllisiä ratkaisuja, kuten edellisessä kappaleessa mainittua liukuovellista vaatekaappia.

Makuuhuoneen sisustus saa jatkuvasti uusia trendejä ja ideoita, jotka voivat auttaa luomaan omanlaisen, rauhallisen tilan. Modernissa sisustuksessa korostetaan puhtaita linjoja, niukkaa muotoilua ja neutraaleja värejä. Tämä tyyli luo raikkaan ja tyylikkään ilmeen.

Kuten kotimainen, myös skandinaavinen tyyli tunnetaan minimalistisesta ja luonnonläheisestä ilmeestään. Skandinaavisessa sisustuksessa käytetään paljon vaaleita värejä, luonnonmateriaaleja ja yksinkertaisia muotoja.

Oviaukkoon on asennettu liukuovellinen tilanjakaja. Läpinäkyvässä lasiruudukoissa on mustat reunukset.

Suunnittele makuuhuone niin, että se saa mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Avaa verhot päivällä ja harkitse suuria ikkunoita tai lasiseiniä, jotka päästävät paljon valoa sisään.

Myös kasvit tuovat rauhallista ja luonnollista tunnelmaa. Valitse helppohoitoisia kasveja ja aseta ne makuuhuoneessa sopiviin kohtiin.

Jos asunto sijaitsee vilkkaalla alueella, kannattaa makuuhuoneen suunnittelussa harkita vielä mahdollista äänieristystä. Hyvä äänieristys auttaa estämään ulkopuolisia ääniä ja turvaa riittävän hiljaisuuden nukkumista varten.

Makuuhuoneen sisustuksen muutos on helpointa toteuttaa vähän kerrallaan

Aloita makuuhuoneen sisustus pienillä muutoksilla, kuten uusilla tyynyillä, viltillä ja verhoilla, jotka antavat huoneelle uuden raikkaan ilmeen. Kokeile seinien maalaamista uudella värillä tai tapetin lisäämistä näyttävän vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Lisää muutamia viherkasveja, tunnelmavalaistus tai tyylikäs peili ja voilà – olet luonut kutsuvan ja viihtyisän ilmapiirin makuuhuoneeseesi!

Liukuovikaapistot makuuhuoneeseen Liukuovitehtaalta mittojen mukaan

Liukuovikaapiston hankintaa harkitessasi hanki ne meiltä yli 20 vuoden kokemuksella. Myönnämme liukuovien mekanismeille 10 vuoden takuun. Palveluumme kuuluu aina mittaus ja asennus, jotta liukuovikaapin hankinta olisi sinulle mahdollisimman vaivatonta.

Varaa maksuton esittelykäynti, jossa saat henkilökohtaista suunnitteluapua tai lue lisää liukuovikaapistoista.