fbpx

Toteuta eteisen säilytys helposti!

Kun saapuu kyläilemään tutuille, useimmiten huomio ensimmäisenä kiinnittyy vierailupaikan eteiseen. Onko se täynnä kenkiä, kuravaatteita ja takkeja vai kulkuvapaa ja siistissä järjestyksessä? Eteisen säilytys kannattaa suunnitella toimivaksi, sillä eteinen vastaanottaa vieraat ja toivottaa heidät tervetulleeksi kylään.

Kuosissa olevan ja käytännöllisyyttä huokuvan eteisen avulla luot hyvän ensivaikutelman. Eteisen tehokkaat säilytysratkaisut ovatkin avainasemassa kodin järjestyksen ylläpitämisessä. Kun säilytysratkaisut on huolellisesti mietitty, tavarat on helpompi löytää paikoiltaan nopeasti ja vaivattomasti, ja koko koti tuntuu harmonisemmalta.

Luettuasi artikkelin tiedät, millaisilla kalusteilla ja säilytysratkaisuilla eteinen toimii parhaiten arjessa.

Toteuta eteisen säilytys helposti. Valkoinen liukuovi avoimena. Toisella puolla on eteinen ja istuin.

Eteisen säilytyksen suunnittelu alkaa huolellisesta harkinnasta

Ennen kuin ryhdyt hankkimaan kalusteita, on tärkeää pohtia tarkasti, mitä kaikkea eteisessä halutaan säilyttää. Tarvitaanko erillinen paikka kenkien säilyttämiselle? Halutaanko takit piiloon? Onko tarvetta laskutilalle avaimia ja lompakkoa varten?

Myös eteisen koon huomioiminen on olennainen askel. Selkeä käsitys tilan mitoista auttaa valitsemaan oikean kokoisia kalusteita, jotka sopivat saumattomasti tilaan. Jos eteinen on rajallisen tilan vuoksi ahdas, sen sisustaminen saattaa tuottaa haasteita. Voit kuitenkin tehdä kompaktin kokoisesta eteisestä avaramman vaaleiden sävyjen, asianmukaisen valaistuksen ja tilaa säästävien liukuovikaappien avulla.

Lue myös: Pienen eteisen sisustus – 4 konkreettistä vinkkiä 

Tyylikkäät kalusteet luovat kodin sisustukseen viimeistellyn ilmeen, kun taas toimivat kalusteet tarjoavat käytännöllisiä säilytysratkaisuja. Onneksi on olemassa monia vaihtoehtoja, jotka yhdistävät molemmat nämä ominaisuudet.

Paras säilytysratkaisu vaatteille on liukuovikaappi

Suurikokoiset ja perinteiset saranaovelliset vaatekaapit ovat yleisiä, mutta valitettavasti ne eivät aina ole käytännöllisiä valintoja eteisen säilytyskalusteiksi. Niiden avautuessa ovet tekevät jo valmiiksi ahtaasta eteisen kulkutilasta entistäkin ahtaamman. Siksi liukuovikaappi on paras vaihtoehto ulkovaatteiden säilytykseen eteisessä.

Meiltä Liukuovitehtaalta saa kotiin kuin kotiin liukuovelliset kaapit monipuolisilla säilytysmekanismeilla. Liukuovikaapin sisäelementit räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Liukuovikaapissa takit, hanskat ja pipot ovat siististi piilossa vieraiden katseilta ja eteisen yleisnäkymä säilyy siistimpänä.

Hymyilevä nainen avoimen liukuovellisen vaatekaapin edessä. Ripustustangossa on vaatteita.

Liukuovikaappiin voidaan asentaa ripustustanko takkien säilytykseen sekä hylly huiveille, hanskoille, pipoille ja muille asusteille. Alaosaan voi sijoittaa säilytyslaatikoita, joissa voidaan säilyttää harvemmin tarvittavia asusteita.

Liukuovikaapit soveltuvat erinomaisesti ahtaisiin tiloihin, sillä sivusuunnassa liikkuvat ovet eivät tarvitse tilaa avautuakseen. Kaappimme valmistetaan mittatilaustyönä ja toimitetaan valmiiksi asennettuina, joten saat liukuovikaapiston kotiisi vaivattomasti avaimet käteen -palveluna.

Jos eteisessä ei ole tilaa perinteiselle vaatekaapille, voit harkita simppeliä vaatenaulakkoa tai seinäkoukkuja. Nämä vaihtoehdot tarjoavat kätevän paikan ripustaa takit ja huivit siististi, ja erityisesti pienissä tiloissa seinäkoukut ovat käteviä, sillä ne vievät vain vähän tilaa.

Oma säilytyslaatikko jokaiselle perheenjäsenelle

Eteinen on usein se paikka, johon kaikki perheenjäsenet jättävät tavaransa ennen kuin astuvat kodissa pidemmälle. Tämä aiheuttaa helposti eteiseen täyden kaaoksen. Onneksi on olemassa ratkaisuja, jotka auttavat pitämään perheen tavarat järjestyksessä.

Hankkimalla jokaiselle perheenjäsenelle oman säilytyslaatikon, johon he voivat laittaa omat tavaransa, kuten hanskat, pipot, huivit ja reput, pysyy kaaos kurissa. Sulavavasti liukuvat laatikot voidaan tehdä mittatilaustyönä esimerkiksi liukuovikaapin alaosaan, jolloin perheen pienimmätkin ylettyvät omatoimisesti avaamaan oman laatikkonsa.

Eteisen kaapiston valkoisia ja puisia säilytyslaatikoita avoinna ja kiinni. Toisessa kuvassa laatikosto on  iso ja ylhäältä avonainen ritilälaatikosto.

Arkisten varusteiden ohella eteisen säilytys sisältää usein myös muita tavaroita, jotka etsivät paikkaansa:

Harrastusvälineiden säilytys

Jos perheessä on urheiluharrastuksia, on tärkeää löytää säilytysratkaisut urheiluvälineillekin. Eteinen voi olla hyvä paikka säilyttää joitakin urheiluvälineitä, jotta ne ovat helposti saatavilla.

Koukullisessa telineessä roikkuvat jalkapallokengät tai muut urheilukengät. Suljetut pussit tai kangashyllyt ovat taas käteviä ratsastuskypärille, jääkiekkohanskoille tai pyöräilyvarusteille.

Lemmikkien varusteet

Mikäli perheessä on lemmikkejä, kannattaa eteiseen valita lemmikkejä kestäviä kalusteita ja säilytysratkaisuja. Varmistamalla, että lemmikkienkin tarvikkeet ovat aina järjestyksessä, säästetään samalla tilaa muille tavaroille.

Hihnoja, valjaita ja leluja varten voi hankkia oman säilytyslaatikon tai kassin, jossa ne on lisäksi näppärästi vietävissä tarpeen mukaan pesuun.

Pidä lika ja sotku kurissa asianmukaisella eteismatolla

Eteinen on se kodin alue, johon tulee aina likaa ja hiekkaa ulkoa. Oikean tyyppinen eteismatto kerää likaa ja kosteutta kengistä, jolloin se ei leviä ympäri kotia. Tyylikäs matto on hienovarainen sisustuselementti, mutta tietysti myös käytännöllinen.

Jo mainittu kenkäkaappi- tai hylly tarjoaa paikan, jossa säilyttää perheen kengät järjestyksessä. Huomioi riittävät ilmanvaihtoaukot, jotta kengät kuivuvat ja pysyvät siten raikkaina. Kenkähylly voidaan valmistaa myös liukuovikaapiston sisään.

Eteisen säilytys ja siihen sopivat ratkaisut ovat avainasemassa kodin järjestyksen ylläpitämisessä. Tyylikkäät ja toimivat kalusteet tarjoavat käytännöllisiä säilytysratkaisuja ja samalla luovat kodin sisustukseen viimeistellyn ilmeen. Valitse kalusteita, jotka sopivat kotisi eteisen tarpeisiin ja tilaan.

Eteisen säilytysratkaisut saavat täydennystä kätevällä laskutasolla

Kotiin saapuessa avaimet ja lompakko on mukava laskea nopeasti käsistään. Tämän vuoksi monet kaipaavatkin eteiseensä laskutasoa, joka tekee kotiintulosta sujuvampaa. Yksinkertaisimmillaan tämä voi olla seinälle asennettava hylly, mutta tilan sen salliessa kannattaa harkita hieman monipuolisempaa vaihtoehtoa.

Matala valkoinen liukuovikaapisto, jossa on vaaleanruskean värinen puinen laskutaso.

Matala liukuovikaappi, toimien samalla myös laskutasona, tarjoaa mainion ratkaisun. Samalla se tuo lisää säilytystilaa, jota ei koskaan voi olla liikaa. Näin eteinen pysyy järjestyksessä, ja tarpeelliset tavarat ovat aina helposti käden ulottuvissa.

Toimivan eteisen säilytyskalusteet Liukuovitehtaalta mittojen mukaan

Hanki nyt tyylikkäät ja toimivat kalusteet eteiseesi muuttaen sen tehokkaaksi säilytysalueeksi.

Hanki laadukkaat ja kotimaiset liukuovikaapit ja liukuovet kylpyhuoneeseen meiltä yli 20 vuoden kokemuksella. Myönnämme liukuovien mekanismeille, kuten pyörille 10 vuoden takuun. Palveluumme kuuluu aina mittaus ja asennus, jotta liukuovikaapin hankinta olisi sinulle mahdollisimman vaivatonta.