fbpx

Pienen eteisen sisustus – 4 konkreettista vinkkiä

Pienen eteisen sisustamisessa on tärkeää ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus ja säilytysmahdollisuudet. Vaikka pieni eteinen voikin tuntua haasteelliselta sisustaa, voi siinä silti onnistua. Tässä artikkelissa annamme konkreettiset vinkit, joiden avulla sisustat eteisestäsi avaran, siistin ja valoisan.

Suosi väreissä vaaleita sävyjä

Värit voivat vaikuttaa siihen, kuinka suurelta tai pieneltä eteinen tuntuu. Vaaleat ja neutraalit värit luovat avaran vaikutelman, kun taas tummat värit tekevät tilasta helposti ahtaan ja tunkkaisen.

Pyri suosimaan vaaleita värejä suurilla pinnoilla, kuten seinissä, ja lisää halutessasi tummempia sävyjä sisustukseen esimerkiksi matolla, tauluilla tai pienillä sisustusesineillä.

Luo tilaan raikkautta valitsemalla valaistus oikein

Kun sisustat pientä eteistä, kiinnitä huomiota valaistukseen. Pieni eteinen voi tuntua pimeältä ja ahtaalta, jos siellä on vain yksi valonlähde. Lisäämällä useita valonlähteitä, kuten pöytä- lattia-, tai seinävalaisimia saat luotua tilaan normaalia enemmän valoa ja valaistua myös pimeät nurkat. Valo kannattaa mahdollisuuksien mukaan suunnata ylöspäin, sillä myös ylöspäin suuntautuva valo avartaa tilaa.

Valitse valaisimiin lamput, joiden tuottaman valon värilämpötila on lähempänä päivänvaloa kuin lämmintä keltaista. Voimakkaasti keltaiseen taittava valo voi saada pienen tilan näyttämään tunkkaiselta. Peilit ovat hyvä keino maksimoida valon määrä, sillä ne heijastavat tehokkaasti valaisinten valoa.

Luo kodikkuutta tekstiileillä

Tekstiilit ovat erinomainen tapa lisätä lämpöä ja kodikkuutta pieneen eteiseen. Niiden avulla myös muutat tilan ilmettä helposti ja edullisesti.

Matto on erinomainen tapa tuoda tilaan pehmeyttä ja väriä. Se myös suojaa lattiaa kengänjäljiltä ja likaantumiselta. Valitse matto, joka on sopivan kokoinen ja joka toimii hyvin eteisen mittasuhteiden kanssa. Jos eteinen on pitkä ja kapea, valitse matto, joka jatkuu pituudeltaan eteisen päästä päähän ja johdattelee vieraan tervetulleeksi peremmälle.

Jos eteisessäsi on ikkuna, voit luoda kodikkuutta myös verhoilla. Valitse verhot, jotka sopivat muun sisustuksesi värimaailmaan.

Penkki tai tuoli on eteisessä yleinen näky, sillä siinä istuen on helppo laittaa kengät jalkaan. Jos eteisestä löytyy penkki, voit hankkia sen päälle istuintyynyn, joka tekee istumisesta mukavampaa ja pehmentää tilan ilmettä.

Valitse pieneen eteiseen säilytyskaluste, joka ei vie liikaa tilaa ja auttaa piilottamaan vaatevuoret

Pieni eteinen näyttää entistäkin pienemmältä, jos sikin sokin lojuvat kengät ja vaatteet sattuvat ensimmäisenä silmiin eteiseen saavuttaessa. Siisteys ja minimalistisuuteen pyrkiminen saavat eteisen näyttämään tilavammalta.

Oikein valittu säilytyskaluste auttaa piilottamaan ulkovaatteet ja kengät pois silmistä silloin, kun niitä ei käytetä. Pienessä eteisessä kannattaakin tästä syystä suosia avointen naulakkojen sijaan kaappeja, jolloin vaatteet voidaan kätkeä ovien taakse piiloon katseilta.

Pienessä eteisessä perinteiset, ulospäin avautuvat saranaovet tai vedettävät lipastot vievät tilaa avautuessaan eivätkä siksi ole paras ratkaisu. Liukuovikaappi sen sijaan ei vie tilaa, koska ovet liukuvat auki sivusuuntaisesti. Liukuovikaappi onkin parhaimmillaan investointi, joka nostaa kodin myyntiarvoa.

Liukuovikaappi pienessä eteisessä


Mittatilauksena valmistetut liukuovikaapit tarjoavat myös parhaat mahdollisuudet säilyttämiselle. Kaapin sisäpuoli suunnitellaan aina erikseen, ja sinne voidaan asentaa hyllyjä, vetolaatikoita, vaatetankoja ja koreja tarpeesi mukaan. 

Liukuovikaapistoissa on myös monia erilaisia vaihtoehtoja ovien suhteen, ja yksi suosituimmista vaihtoehdoista on peiliovet. Peiliovet ovat erinomainen valinta, jos haluat luoda vaikutelman suuremmasta ja valoisammasta tilasta. Pienessä eteisessä peiliovet eivät ole vain tyylikkäitä, vaan ne myös käytännöllisiä. Voit helposti vilkaista itseäsi peilistä juuri ennen kotoa poistumista eikä sinun tarvitse asentaa eteiseen erillistä peiliä tätä varten.

Liukuovikaapit pieneen eteiseen Liukuovitehtaalta

Hanki laadukkaat ja kotimaiset liukuovikaapit meiltä yli 20 vuoden kokemuksella. Myönnämme liukuovien mekanismeille 10 vuoden takuun. Palveluumme kuuluu aina mittaus ja asennus, jotta liukuovikaapin hankinta olisi sinulle mahdollisimman vaivatonta.