Walk-in closet ullakkoasuntoon

Ullakkoasunto Punavuoresta? Kyllä. Ehdottomasti. Monet asiat silti mietityttivät. Miltä ullakkotiloista remontoitu kaksikerroksinen asunto tulisi lopulta näyttämään?

 

Remontissa rappauksen alta saatiin esiin vanhaa punatiilistä seinää, joka toimii asunnossa todellisena katseenvangitsijana. Samalla se sitoo menneiden vuosikymmenten historian muuten nykyaikaiseen asuntoon. Keittiö, makuuhuone ja jopa uusi takka löysivät paikkansa. Kaikki tuntui täydelliseltä, kun vihdoin pääsin muuttamaan uuteen asuntooni, kertoo Tinze.

”Jonkin aikaa muuttamisen jälkeen alkoi kuitenkin asunnon vähäinen säilytystila häiritsemään minua. Tuntui että vaatteet ja kengät olivat aina sikin sokin, kun niille ei löytynyt mitään järkevää paikkaa. Eikä oikeastaan vaatekaapeille ollutkaan jäänyt remontissa mitään tilaa, johon ne olisi voinut asentaa.”,

kertoo Tinze

 

Ongelmaan tartuttiin yhdessä Liukuovitehtaan suunnittelijan kanssa.

Olohuoneen nurkassa olevassa alkovissa oli yksi vieraille tarkoitettu vuode ja paljon vaatteita. 

 

”Tällaiseen tilaan kun ei saa mitenkään asennettua minkäänlaista standardiratkaisua”.

Tästä tilasta purettiin yksi ylimääräinen seinä, ja tilalle suunniteltiin uudet mittatilauskaapistot. Koreineen, laatikostoineen ja valoineen. 

Myös kengät saivat valaistun lasihyllykaapin.

Jokainen sentti tilasta käytettiin hyväksi.

Suunnitteluun ja mittaukseen meni vajaa päivä. Ja jo noin kolmen viikon päästä tästä asentajat kantoivat kaikki kaapit, laatikostot ja ovet ylös asuntoon sekä asensivat kaiken paikoilleen, vaikka kohde oli melko haastava. Koko asennus saatiin valmiiksi yhden päivän aikana!

 

Walk-in closet erotettiin olohuoneesta trendikkäillä tilanjako-ovilla. Ovet ovat peilipinnalla molemmin puolin, mutta ruudukko on vain olohuoneen puolella. Näin täysikokoisia peilejä voi käyttää walk-in closetin puolella pukeutuessa.

Fiilikset nyt, kun kaikki on valmista?

”En tiennyt että tuosta tilasta saisi taiottua näin hienon. Nyt sillä on järkevä tarkoitus ja se ratkaisi säilytysongelmani. Tästä tuli ihan minun näköiseni vaatehuone! Paljon, paljon parempi kuin olisin voinut koskaan kuvitella.”,

ihastelee Tinze.